Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Porsas-kiinankaalivokki

Kiinankaali sopii paitsi salaattiin myös lämpimiin ruokiin, kuten tässä possu-kiinankaalivokkiin. Suikaloi kiinankaalin kumppaniksi muitakin kasviksia, sekoita hapanimelä kastike ja paista porsaan paistisuikaleiden kanssa herkulliseksi vokiksi.
Hapanimelään vokkiin uppoaa kiinankaalin lisäksi paljon muitakin kasviksia.
Hapanimelään vokkiin uppoaa kiinankaalin lisäksi paljon muitakin kasviksia. Kuva: Carolina Husu

Porsas-kiinankaalivokki

4 annosta

Ainekset

  • 400 g porsaan paistisuikaleita
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • ½ (200 g) kiinankaalia
  • ½ paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä

Kastike

  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Paistamiseen

  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käsittele kaikki raaka-aineet vokkivalmiiksi. Pilko huuhdeltu kesäkurpitsa ja kuoritut porkkanat tulitikkumaisiksi. Suikaloi kiinankaali ja paprika. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Kuumenna ruokalusikallinen öljyä vokkipannussa tai laakeassa paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti ja paista kypsiksi. Kumoa suikaleet lautaselle odottamaan.

Kuumenna pannussa öljytilkka. Kääntele kasviksia kuumalla pannulla pari minuuttia. Ne saavat jäädä napakan rapeiksi. Sekoita kasvisten joukkoon kypsät lihasuikaleet ja kastike. Kuumenna sekoitellen. Tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.