Valmista mustamakkara uudella tavalla – maukas pata valmistuu helposti
Tamperelaisten perinneruoka, mustamakkara, maistuu myös pataan pilkottuna.Mustamakkarapata
4 annosta
- Ainekset
- 50 g pekonia
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 300 g mustaamakkaraa
- 200 g ruusukaaleja
- 1 prk (380/230 g) valkoisia papuja (säilyke)
- 3 rkl öljyä
- 3–4 dl lihalientä
- 1–2 laakerinlehteä
- ½ tl mustapippuria myllystä
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ dl tuoretta timjamia silputtuna
Valmistusohje
Silppua pekonit.
Kuori sipulit ja viipaloi ne. Huuhtele, siisti ja halkaise ruusukaalit. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä. Leikkaa makkara reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna padassa tai paistokasarissa 2 rkl öljyä ja ruskista pekonit rapeiksi. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota ne. Kumoa pataan ruusukaalit, pavut ja makkarat. Kääntele hetki.
Lisää lihaliemi ja mausteet. Hauduttele noin 10 minuuttia. Viimeistele timjamisilpulla. Tarkista maku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


