Mustikka-rahkakakku
Rahka tekee tästä mustikkakakusta todella mehevää.Mustikka-rahkakakku
12 annosta
Ainekset
- 100 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 4—5 dl mustikoita
Päälle
- 2 dl mustikoita
- 3 rkl raesokeria
Valmistusohje
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet, voisula ja rahka. Nostele taikinaan lopuksi mustikat.
Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja niiden päälle rae-sokeria. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Tarjoa kakun kera vaniljajäätelöä ¬ tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


