Sileä sienikeitto

(4 alkukeittoannosta)
noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa
suolaa
Pinnalle:
ruohosipulisilppua
Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.
Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.
Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.
Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Tämä maailmalta laivattu tuote helpotti aikanaan ruuan säilömistä – tavalliselle kansalle sen hankkiminen saattoi silti olla liian kallista tai hankalaa5.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Keitetty rapu on herkkupöytien kuningas – sopii hyvin vähän hienommillekin nyyttäreille5.8.
- Rapeat vohvelit24.3.2017