Sileä sienikeitto
(4 alkukeittoannosta)
noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa
suolaa
Pinnalle:
ruohosipulisilppua
Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.
Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.
Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.
Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Parsakaalisosekeitto
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään