Hyydytetty aprikoosikakku
Aprikoosisose tuo väriä ja raikkautta keväiseen rahkakakkuun.Hyydytetty aprikoosikakku
15 annosta
Pohja
- 3 dl (150 g) digestive- tai kaurakeksimuruja
- 50 g voita
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 2 tlk (â 410/240 g) säilykeaprikooseja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Kuorrutus
- 2 dl aprikoosisosetta
- 2 liivatelehteä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1—5 rkl sokeria
Valmistusohje
Laita hiukan limittäin kaksi leivinpaperin palaa irtoreunaiseen vuokaan pohjalle ja pingota renkaan avulla. Voitele reunat öljyllä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Murskaa keksit huhmaressa tai monitoimikoneella. Sekoita murut sulatetun voin joukkoon. Painele seos lämpimänä vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta aprikoosit liemineen. Mittaa 4 dl sosetta ja mausta sitruunamehulla ja sokerilla. Loppu noin 2 dl tulee kakun päälle. Mikäli aprikoosit ovat sokeriliemessä olleita, niin laita sokeria ensin puoli desiä ja lisää tarvittaessa. Ota 3 rkl erilleen liivatelehtien sulatusta varten. Sekoita loppusose rahkan joukkoon.
Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kolmeen ruokalusikalliseen aprikoosisosetta esimerkiksi mikrossa. Lisää liivateseos rahkaseokseen sekä kerma vaahdotettuna. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Liota kuorrutteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista kuiviksi ja sulata sitruunamehuun. Sekoita aprikoosisoseen joukkoon ja mausta sokerilla riippuen aprikoosisoseen makeudesta. Kaada seos tasaisesti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä.
Irrota täysin hyytynyt kakku veitsen avulla vuoan reunoista. Avaa reunus ja nosta pohjapapereineen tarjoiluvadille. Vedä pohjapaperit varovasti pois.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


