Hyydytetty aprikoosikakku

Aprikoosisose tuo väriä ja raikkautta keväiseen rahkakakkuun.
Aprikoosisose tuo väriä ja raikkautta keväiseen rahkakakkuun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyydytetty aprikoosikakku

15 annosta

Pohja

  • 3 dl (150 g) digestive- tai kaurakeksimuruja
  • 50 g voita

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 2 tlk (â 410/240 g) säilykeaprikooseja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 2 dl aprikoosisosetta
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1—5 rkl sokeria

Valmistusohje

Laita hiukan limittäin kaksi leivinpaperin palaa irtoreunaiseen vuokaan pohjalle ja pingota renkaan avulla. Voitele reunat öljyllä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Murskaa keksit huhmaressa tai monitoimikoneella. Sekoita murut sulatetun voin joukkoon. Painele seos lämpimänä vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta aprikoosit liemineen. Mittaa 4 dl sosetta ja mausta sitruunamehulla ja sokerilla. Loppu noin 2 dl tulee kakun päälle. Mikäli aprikoosit ovat sokeriliemessä olleita, niin laita sokeria ensin puoli desiä ja lisää tarvittaessa. Ota 3 rkl erilleen liivatelehtien sulatusta varten. Sekoita loppusose rahkan joukkoon.

Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kolmeen ruokalusikalliseen aprikoosisosetta esimerkiksi mikrossa. Lisää liivateseos rahkaseokseen sekä kerma vaahdotettuna. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Liota kuorrutteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista kuiviksi ja sulata sitruunamehuun. Sekoita aprikoosisoseen joukkoon ja mausta sokerilla riippuen aprikoosisoseen makeudesta. Kaada seos tasaisesti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Irrota täysin hyytynyt kakku veitsen avulla vuoan reunoista. Avaa reunus ja nosta pohjapapereineen tarjoiluvadille. Vedä pohjapaperit varovasti pois.