Grillatut hedelmät ja smetanakastike
Monet hedelmät sopivat grillattaviksi, kunhan grillin lämmön pitää kohtuullisena. Hyviä grillattavia ovat esimerkiksi ananas, persikka, nektariini, aprikoosi, omena ja päärynä. Fariinisokerilla maustettu smetana tuo makeanhapokkaille hedelmille täyteläisyyttä.
Grillissä paahtuneet hedelmät ovat meheviä ja maukkaita. Fariinisokerilla maustettu smetanakastike viimeistelee maun. Kuva: Sanne KatainenGrillatut hedelmät ja smetanakastike
6 annosta
Ainekset
- 1 ananas
- 4 persikkaa, nektariinia tai aprikoosia
- 3 omenaa
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 tlk (120 g) smetanaa
- 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje
Puolita hedelmät tai lohko ne. Poista tarvittaessa kivet tai kova keskiosa. Hedelmiä ei tarvitse kuoria. Grillaa hedelmiä hiiligrillissä hiipuvalla hiilloksella, kun kuumuus ei enää ole maksimissaan. Kaasugrillissä vähennä hiukan lämpöä hedelmiä grillatessasi. Hedelmille riittää lyhyt grillaus, niin että pinnat saavat hiukan väriä.
Paahda pinjansiemeniä grillin parilapuolella tai kuivalla paistinpannulla. Varoi polttamasta.
Vatkaa smetanaa ja fariinisokeria sähkövatkaimella, kunnes sokeri on sekoittunut smetanaan.
Tarjoa vastagrillatut hedelmät jälkiruokana paahdettujen pinjansiementen ja smetanavaahdon kanssa.
Vinkki: Voit grillata myös päärynöitä, banaaneja, viinirypäleitä ja avokadoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
