Herkuttele rapeakuorisella porsaan perhosleikkeellä – juustoinen täyte kruunaa ruoan
Ohueksi nuijittu perhospihvi on muunnos sveitsinleikkeestä. Leike täytetään kylmäsavuhäränpaistilla sekä vuohenjuustolla ja taitetaan taskuksi ennen leivittämistä.
Perhosleikkeeksi leikattu liha sopii täytettäväksi esimerkiksi erilaisilla leikkeleillä ja juustoilla. Lihataskun voit taputella tiiviiksi tai halutessasi sulkea cocktailtikuilla. Kuva: Sanne KatainenTäytetty porsaan perhosleike
4 annosta
- Ainekset
- 600 g porsaan ulkofileetä
- suolaa ja mustapippuria
- Leivitys
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- Täyte
- 4 viipaletta vuohenjuustoa (esimerkiksi Herkkutilan goudatyyppinen)
- 8 viipaletta kylmäsavuhäränpaistia tai meetvurstia
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
Leikkaa ulkofileestä neljä perhosleikettä eli viillä filee poikkisyin ensin lähes pohjaan asti ja leikkaa seuraavalla viillolla pihvi irti. Avaa leike kirjan sivujen tapaan perhoseksi. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi pihveiksi.
Mausta pihvit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Nosta juusto- ja leikkeleviipaleet täytteeksi perhospihvin toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli peitoksi. Taputtele tiiviiksi.
Kääntele leikkeet vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja pyöräytä korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa. Kun voi on hieman ruskistunut, on pannu sopivan kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, paksuuden mukaan 3–5 minuuttia per puoli. Tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

