Tuoretomaattipasta
Tuoreista tomaateista syntyy mainio kesäinen pasta. Tomaattikastike valmistetaan keittämättä, joten tomaatin hyvät ravintoaineet säilyvät ruuassa. Parhaan makuelämyksen saat, kun tarjoat pastan kanssa parmesaaniraastetta.

Tomaateista keittämättä valmistettavassa kastikkeessa on mukana kesän maku ja runsaasti tomaattien hyviä ravintoaineita. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tuoretomaattipasta
4–5 annosta
Ainekset
- 1 kg mehevän kypsiä tomaatteja
- 1 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl sitruunamehua
- 350 g pastaa
- ½ dl hienonnettua basilikaa
Lisäksi
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Huuhtele tomaatit ja leikkaa poikittain kahtia. Poista tomaatinpuolikkaista siemenet esimerkiksi lusikalla. Hienonna tomaatit veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Siirrä hienonnetut tomaatit kulhoon ja lisää suola. Sekoita. Kumoa seos siivilään ja anna valua noin 15 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi.
Siirrä tomaatit kattilaan. Lisää öljy, hienonnetut valkosipulit ja sitruunanmehu. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä päästä kiehumaan. Lisää hienonnetut basilika. Sekoita tomaattikastike valutetun pastan joukkoon, tai tarjoa pasta ja kastike erikseen.
Tarjoa pastan kanssa parmesaaniraastetta.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Unelmainen torttu
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan — Pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon