Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tuoretomaattipasta

Tuoreista tomaateista syntyy mainio kesäinen pasta. Tomaattikastike valmistetaan keittämättä, joten tomaatin hyvät ravintoaineet säilyvät ruuassa. Parhaan makuelämyksen saat, kun tarjoat pastan kanssa parmesaaniraastetta.
Tomaateista keittämättä valmistettavassa kastikkeessa on mukana kesän maku ja runsaasti tomaattien hyviä ravintoaineita.
Tomaateista keittämättä valmistettavassa kastikkeessa on mukana kesän maku ja runsaasti tomaattien hyviä ravintoaineita. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuoretomaattipasta

4–5 annosta

Ainekset

  • 1 kg mehevän kypsiä tomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 350 g pastaa
  • ½ dl hienonnettua basilikaa

Lisäksi

  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Huuhtele tomaatit ja leikkaa poikittain kahtia. Poista tomaatinpuolikkaista siemenet esimerkiksi lusikalla. Hienonna tomaatit veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Siirrä hienonnetut tomaatit kulhoon ja lisää suola. Sekoita. Kumoa seos siivilään ja anna valua noin 15 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi.

Siirrä tomaatit kattilaan. Lisää öljy, hienonnetut valkosipulit ja sitruunanmehu. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä päästä kiehumaan. Lisää hienonnetut basilika. Sekoita tomaattikastike valutetun pastan joukkoon, tai tarjoa pasta ja kastike erikseen.

Tarjoa pastan kanssa parmesaaniraastetta.