Tämä on ehdottomasti helpoin tapa säilöä puolukkaa – et tarvitse mitään ylimääräistä
Puolukoiden säilömiseen ei tarvita lainkaan sokeria. Kannattaakin kokeilla perinteistä säilömistapaa, joka toimii myös karpalolle ja lakalle.Puolukka sisältää paljon bentsoehappoa, joka on luonnon oma säilöntäaine. Puolukan hyvä säilyvyys onkin tunnettu jo kauan ennen pakastimia.
Puolukkaa on säilötty perinteisesti lisäämättä siihen mitään. Tätä vanhaa säilöntätapaa kannattaakin kokeilla myös itse.
Laita siis puolukat kannelliseen astiaan, kuten lasi- tai muovipurkkiin. Survo puolukoita niin, että niistä irtoava mehu peittää marjat. Älä lisää survoksen joukkoon mitään. Sokerin lisääminen voi käynnistää käymisreaktion.
Tämä puolukkasurvos säilyy viileässä helposti yli talven. Muista varmistaa, että pinta on tasainen aina, kun käytät survosta.
Sokerittoman survoksen voi valmistaa myös karpaloista sekä lakoista. Molemmat näistä marjoista säilyvät myös omassa mehussaan.
Puolukoita kannattaa myös pakastaa. Tällöinkään ei kannata joukkoon lisätä sokeria. Sokeria kannattaa lisätä vasta ennen tarjoilua. Pakastepuolukoista ja sokerista saa valmistettua helposti pikasurvoksen, joka sopii hyvin esimerkiksi riista- tai pataruoan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







