Nyhtöpossu
Nyhtöpossu eli pulled pork on ylikypsä liharuoka, joka vaatii pitkän kypsennyksen.
Ylikypsällä lihalla ja rapealla salaatilla täytetty pita on raikas ja ruokaisa ateria. Kuva: Jaana KankaanpääNyhtöpossu
6–8 annosta
Ainekset
- 1 paketti (kilo) maustettua pulled pork -lihaa paistopussissa
- TAI
- noin 800 g kassleria
Mausteseos
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 tl mustapippurirouhetta
Kypsään lihaan
- 1 dl grillauskastiketta
Valmistusohje
Sekoita mausteseos ja sivele kasslerin pintaan. Nosta uunivuokaan ja anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 110 asteessa 4–5 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nosta liha leikkuulaudalle. Revi kypsä liha kahdella haarukalla säikeiksi. Poista ylimääräinen rasva, jos sitä on.
Laita suikaleet takaisin paistoliemeen ja lisää vielä grillauskastiketta, jotta lihasta tulee entistä mehevämpi. Anna jäähtyä. Täytä pitaleipä lihasuikaleilla ja salaatilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

