Oletko jo testannut rapeakuorisia churroja? Näihin munkkitankoihin ihastut varmasti
Espanjalaisten munkkitangot, churrot, pyöritellään kaneli-sokerissa ja dipataan paksuun suklaakaakaoon.Churrot ja suklaakaakao
noin 35 kpl
- Ainekset
- 2½ dl vettä
- 100 g voita
- ¼ tl suolaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- Uppopaistoon
- noin ½ l rypsiöljyä
- Päälle
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
- Suklaakaakao
- ½ l maitoa
- noin 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta. Lisää jauhot kerralla ja sekoita rivakasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jätä taikina jäähtymään.
Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten kädenlämpöiseen taikinaan. Mausta taikina halutessasi sitruunan kuoriraasteella. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina isosuisella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa 175–180-asteiseksi. Käytä mittaria ja tarkkaile, että lämpötila pysyy tasaisena.
Pursota taikinasta varovasti tankoja (noin 12 cm) kuumaan öljyyn. Leikkaa taikina poikki saksilla. Paista muutama churro kerrallaan kauttaaltaan kauniin vaaleanruskeiksi.
Nosta leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan. Kääntele munkkitangot lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.
Tee kaakao. Mittaa maidosta 4 dl pinnoitettuun kattilaan. Paloittele suklaa joukkoon. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa liukenee.
Sekoita maissitärkkelys desilitraan maitoa ja lisää se kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja keitä pari minuuttia, kunnes kaakao sakenee. Mausta kaakao vaniljasokerilla. Kaada kaakao pieniin kuppeihin ja kasta churroja kaakaoon tai juo paksu kaakaojuoma erikseen. Churrot ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Vinkki: Voit halutessasi puolittaa annoksen tai paistaa taikinasta munkkitankoja parina peräkkäisenä päivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


