Marokkolainen sitruunabroileri
Marokkolaisessa sitruunakanapadassa tuoksuvat sitruunan lisäksi tähtianis, kaneli ja juustokumina. Broileri kypsyy uunissa mehevän mausteiseksi.
Marokkolaisessa sitruunakanapadassa tuoksuvat sitruunan lisäksi tähtianis, kaneli ja juustokumina. Kuva: Jaana KankaanpääMarokkolainen sitruunabroileri
4 annosta
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 1 pieni mieto chilipalko
- parin sentin pala inkivääriä
- 1 luomusitruuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 2 dl vettä
- 100 g vihreitä oliiveja
Valmistusohje
Ruskista broilerifileet kevyesti voissa. Laita fileet uunivuokaan tai pataan. Kuullota kuutioitu sipuli, valkosipuli, hienonnettu chili ja kuorittu ja kuutioitu inkivääri.
Lisää pannulle sitruunankuori suikaleina, sitruunamehu, mausteet, rusinat, vesi ja oliivit. Kaada seos fileiden päälle vuokaan.
Kypsennä uunissa noin tunti 175 asteessa. Tarjoa lisäksi kuskusta tai perunoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

