Söin täällä: Kolin Ryynäsen lohikeitossa rasvaa ei säästellä
Panimopubissa Pielisen kuha ja muikut vievät kielen mennessään.
Lohikeiton kanssa maistui ruisleipä. 12 euron lounaaseen kuului lisäksi kahvi. Kuva: Riitta MustonenJuuassa Kolin kylän keskustassa vanha punainen tupa Kolin Pub Ryynänen ei ole pelkkä olutpubi, vaikka toki olutvalikoimansa puolesta hyvä sellainenkin, vaan myös ruokaravintola.
Lounasaikaan Ryynäsellä saa keittoa. Päivän lohikeitossa ei ollut voita ja kermaa säästelty ja kun lohikin on vielä rasvainen kala, niin energiaa tuli riittävästi.
Illallislista vaihtuu sesongin mukaan. Söin alkuun lämmintä savumuikkusalaattia, ja Pielisen muikut maistuivat tuoreilta ja peruna ja muikunmäti täydensivät nautinnon.
Pääruokana pähkinäinen kuhafilee oli mielenkiintoinen viritys foliossa kypsennettynä – pähkinäinen kuorrutus mukavan rapea. Tarjolla olisi ollut myös viiriäisiä Pohjanmaalta ja naudanlihaa Valtimolta sekä ankanmaksaa Ranskasta – kokki on kuulemma ranskalainen.
Tähän asti kaikki sujui mainiosti, mutta jälkiruoka oli pettymys. Viskibaba tarkoitti huippumakeaa, mutta kuivahkoa kakkusta sokeriliemessä, joka peitti alleen myös annokseen kuuluvan päärynän maun.
Tunnelma Ryynäsessä oli kuin olisi ollut mummolassa. Vanhat, kulahtaneet huonekalut, kirppariastiat ja räsymatot loivat tunnelmaa kamareihin, ja iloinen puheensorina säesti ateriointia.
Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie1, Koli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
