Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Manteliset uuniomenat ja omenaviinasiirappi

Kirpeistä omenistä ja mantelimassasta syntyvät maukkaat uuniomenat. Makunautinnon viimeistelevät omenaviinasiirappi ja kylmä jäätelö.
Uuniomenien höysteeksi valmistetaan omenaviinasiirappia.
Uuniomenien höysteeksi valmistetaan omenaviinasiirappia. Kuva: Jarno Mela

Manteliset uuniomenat ja omenaviinasiirappi

8 annosta

Ainekset

  • 4 omenaa (kirpeä lajike)
  • 100 g mantelimassaa
  • 50 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl mantelilastuja
  • ¾ tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia

Omenaviinasiirappi

  • 1 dl omenaviinaa (Apelbrand tai calvados)
  • ¾ dl vaahterasiirappia

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Huuhtele omenat. Halkaise ne ja kuopaise kotakohdat pois. Leikkaa ohut viipale pohjapuolelta, niin puolikkaat pysyvät hyvin pystyssä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raasta mantelimassa karkealla terällä ja sekoita se pehmeään voihin. Kääntele joukkoon mantelilastut ja mausteet.

Jaa mantelimassaseos omenanpuolikkaille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta kauniisti ruskistunut.

Mittaa siirapin aineet kattilaan ja keitä 8–10 minuuttia, kunnes seos hieman paksunee. Siirappi jähmettyy lisää jäähtyessään.

Tarjoa uuniomenat omenaviinasiirapin ja jäätelön kera.