Manteliset uuniomenat ja omenaviinasiirappi
Kirpeistä omenistä ja mantelimassasta syntyvät maukkaat uuniomenat. Makunautinnon viimeistelevät omenaviinasiirappi ja kylmä jäätelö.
Manteliset uuniomenat ja omenaviinasiirappi
8 annosta
Ainekset
- 4 omenaa (kirpeä lajike)
- 100 g mantelimassaa
- 50 g voita (huoneenlämpöistä)
- 1 dl mantelilastuja
- ¾ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
Omenaviinasiirappi
- 1 dl omenaviinaa (Apelbrand tai calvados)
- ¾ dl vaahterasiirappia
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Huuhtele omenat. Halkaise ne ja kuopaise kotakohdat pois. Leikkaa ohut viipale pohjapuolelta, niin puolikkaat pysyvät hyvin pystyssä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Raasta mantelimassa karkealla terällä ja sekoita se pehmeään voihin. Kääntele joukkoon mantelilastut ja mausteet.
Jaa mantelimassaseos omenanpuolikkaille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta kauniisti ruskistunut.
Mittaa siirapin aineet kattilaan ja keitä 8–10 minuuttia, kunnes seos hieman paksunee. Siirappi jähmettyy lisää jäähtyessään.
Tarjoa uuniomenat omenaviinasiirapin ja jäätelön kera.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon