Homejuuston ystävien unelmapasta – kastike valmistuu pastan kiehuessa
Homejuustopohjainen kastike on todella maukasta.
Voimakas sinihomejuusto, lehtiselleri ja pähkinät antavat tyylikkään maun kasvispastaan. Kuva: Helena Saine-LaitinenSinihomejuustokastike on helppo ja nopea valmistaa. Kermainen kastike tekee pastasta vastustamatonta homejuuston ystäville.
Kermainen sinihomejuustokastike pastalle
4 annosta
- Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ l täysmaitoa
- noin 150 g voimakasta sinihomejuustoa
- 3–4 lehtisellerin vartta
- ½ omenaa (kirpeä lajike)
- 1½ sitruunamehua (ja kuoriraastetta)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Päälle
- 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
- juustomuruja
- sellerinlehtiä
Valmistusohje
Pane pastavesi kiehumaan ja keitä pasta kastikkeen valmistuksen ohessa.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa pinnoitetussa kattilassa.
Ripottele vehnäjauhot kattilaan, sekoita joukkoon maito ja keitä 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Murenna juusto joukkoon, mutta säästä vähän koristeluun. Hämmennä kastiketta, kunnes juusto on liuennut.
Huuhtele sellerinvarret ja viipaloi ne. Kuori omena ja leikkaa se oikein pieniksi kuutioiksi. Lisää sattumat kattilaan sitruunamehun kanssa. Keitä pari minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.
Yhdistä kastike valutetun pastan kanssa, anna makujen tekeytyä hetki kannen alla.
Viimeistele ruoka juustomuruilla, pähkinärouheella ja sellerinlehdillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
