Mehevät hirvipullat puolukkasydämellä

Hirvenlihapullista löytyvä puolukkahillosydän on maukas yllätys.
Puolukkalisä on maukas yllätys hirvipullien sisällä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mehevät hirvipullat puolukkasydämellä

6 annosta

Ainekset

  • ½–1 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2—3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 4 katajanmarjaa murskattuna
  • 400 g hirvenjauhelihaa

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • noin 1 dl puolukkahilloa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Murenna leipä kulhoon ja kaada kerma päälle. Anna turvota hetki.

Lisää leipäseokseen sipulit, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi ja anna rauhoittua hetki.

Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin keskikokoisia lihapullia. Paina pullaan kolo ja upota siihen nokare puolukkahilloa. Ummista tasaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoa hirvenlihapullien kanssa perunamuusia ja salaattia.