Mehevät hirvipullat puolukkasydämellä
Hirvenlihapullista löytyvä puolukkahillosydän on maukas yllätys.Mehevät hirvipullat puolukkasydämellä
6 annosta
Ainekset
- ½–1 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2—3 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 4 katajanmarjaa murskattuna
- 400 g hirvenjauhelihaa
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- noin 1 dl puolukkahilloa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.
Murenna leipä kulhoon ja kaada kerma päälle. Anna turvota hetki.
Lisää leipäseokseen sipulit, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi ja anna rauhoittua hetki.
Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.
Pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin keskikokoisia lihapullia. Paina pullaan kolo ja upota siihen nokare puolukkahilloa. Ummista tasaiseksi.
Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa hirvenlihapullien kanssa perunamuusia ja salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


