Karitsankyljykset ovat nopea herkku - ne kypsyvät parissa minuutissa
Karitsankyljykset valmistetaan karitsan ulkofileestä, johon on jätetty kylkiluut. Kareen voi kypsentää kokonaisena, mutta nopeammin se valmistuu kyljyksiksi leikattuina ja pannulla paistettuina.
Karitsankyljykset kypsyvät paistinpannulla muutamassa minuutissa. Sinappinen kermakastike syntyy niin ikään hetkessä. Kuva: Sanne KatainenKaritsan kyljykset voi syödä tikkarin tapaan otinluusta sormin kiinni pitäen. Myös kyljysten kyytipojaksi sopiva kastike syntyy vikkelästi ja vain kolmesta raaka-aineesta.
Karitsankyljykset
6 annosta
- Ainekset
- noin 1 kg karitsankareeta
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Paistamiseen
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- Kastike
- 3 dl vispikermaa
- 2 rkl kokojyväsinappia
- 2 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista.
Leikkaa karitsankaree kyljyksiksi luiden väleistä tai pyydä lihamyyjää tekemään se valmiiksi. Kuivaa kyljykset talouspaperilla. Rouhi pintaan suolaa ja mustapippuria.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Ruskista kyljykset molemmin puolin, noin 2 minuuttia. Liha on mureimmillaan, kun se on sisältä hieman punertavaa. Nosta tarjoiluvadille ja peitä foliolla.
Mittaa kastikkeen aineet paistinpannulle ja keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa.
Tarjoa kermakastike karitsankyljysten kera. Lisänä maistuvat maukas perunamurske sekä höyrytetyt varsiparsakaalit tai vihersalaatti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


