Mustikka ja sitruuna liittoutuvat tässä mureassa kuivakakussa
Mustikka-sitruunakakku on nopea ja helppo leivonnainen. Kakku on pinnasta mureaa ja sisältä pehmeää.Mustikka-sitruunakakku
- Ainekset:
- 200 g leivontamargariinia
- 2 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl paksua soijajukurttia (esim. Alpro Greek Style)
- 1 dl pakastemustikoita
Valmistusohje:
Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta kuori. Lisää sitruunankuoriraaste, vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja soijajukurtti margariini-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Ota taikinasta 2 dl toiseen kulhoon ja sekoita siihen desilitra pakastemustikoita.
Voitele kuivakakkuvuoka tai pitkä leipävuoka. Lusikoi vaaleaa taikinaa ja mustikkataikinaa vuorotellen vuokaan. Tasoita pinta ja vedä halutessasi lusikalla taikinaa niin että taikinat hieman sekoittuvat.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50–55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


