Sitruunainen kesäkurpitsapikkelsi sopii vaikkapa purilaisen väliin
Kesäkurpitsapikkelssiä voi käyttää sellaisenaan lisukkeena, tai sillä voi höystää hampurilaiset ja hodarit. Sitä voi myös sekoittaa kermaviiliin tai ranskankermaan ja valmistaa näin grilliruoille sopivia kastikkeita.
Runsaasta kesäkurpitsasadosta voi osan pikkelöidä ja näin pidentää kasvisten käyttöaikaa. Kuva: Sanne KatainenSitruunainen kesäkurpitsapikkelssi
- Ainekset
- 1 (350 g) kesäkurpitsa
- 1–2 kesäporkkanaa
- 2 sellerinvartta
- 2 rkl sitruunanmehua
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeri
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Pese kasvikset. Raasta kesäkurpitsa isohkoksi raasteeksi. Viipaloi tai raasta porkkanat ja sellerinvarret.
Kiehauta kattilassa vettä. Nosta kasvikset kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa uudestaan reippaasti kiehua, nosta kasvikset reikäkauhalla noin yhden litran purkkiin. Lisää joukkoon sitruunanmehu.
Mittaa vesi, sokeri ja etikka toiseen kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma neste kasvisten päälle purkkiin. Sulje ja anna jäähtyä ennen nostamista jääkaappiin. Käytä kuukauden kuluessa.
Vinkki: Raikkaat kasvikset sopivat lähes kaikkien kesäruokien sekä syksyisempien pataruokien lisukkeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



