Kirkaslieminen kalakeitto sopii kevään ruokapöytään erinomaisesti
Perkaustähteet otetaan talteen, sillä niistä saadaan keitolle maukas liemi.Keväinen kalakeitto valmistetaan mahdollisuuksien mukaan kotimaisista järvikaloista. Keittoon voi käyttää yhtä tai useampaa kalalajia. Mikäli tuorekalaa ei ole saatavana, niin kalakeiton ainekset löytyvät pakastealtaan valikoimista.
Keväinen kalakeitto on tällä kertaa kirkaslieminen. Kevätsipuli ja tuore parsa antavat vihreän yleisvärin keitolle. Varsisellerin viipaleet tuovat oman makulisänsä. Varsiselleriä kutsutaan myös lehtiselleriksi.
Keväinen kalakeitto
noin 6 annosta
- Ainekset
- 12 dl kalalientä tai
- 12 dl vettä ja 2 kalaliemikuutiota
- 6 ‒8 perunaa
- 5 kevätsipulia varsineen
- 3 vartta lehtiselleriä
- 500 g kalaa (kirjolohta, kuhaa, siikaa, haukea)
- 6 vihreää parsaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- (½ tl suolaa)
- ½ dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Jos sinulla on kalan ruodot, niin keitä suolalla ja maustepippurilla maustettu kalaliemi keittoa varten. Muuten valmista liemi kalaliemikuutioista.
Kuori ja suikaloi perunat. Suikaloi kevätsipulit. Viipaloi lehtisellerit.
Kuumenna vesi tai siivilöity kalaliemi. Jos käytät vettä, niin murenna veteen kalaliemikuutiot. Lisää nesteeseen perunasuikaleet, lehtiselleri- ja kevätsipuliviipaleet. Leikkaa parsoista nuppupää irti.
Ohutta, vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Leikkaa varsi sentin viipaleiksi, jätä kuiva kantapala pois. Lisää viipaleet kalaliemeen muiden kasvisten kanssa. Keitä noin 5 minuuttia.
Suikaloi kalat. Lisää kalasuikaleet ja parsan nuput. Kiehauta keitto kypsäksi.
Mausta kypsä keitto sitruunamehulla, valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ripottele tilli pinnalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


