Peruna-lämminsavuhaukipyree
Perunan mietoa makeus ja kalan savuisuus ovat herkullinen yhdistelmä.
Peruna-lämminsavuhaukipyree on koristeltu jauhetulla rakkolevällä ja ruohosipuliöljyllä. Kuva: Jarno MelaPeruna-lämminsavuhaukipyree
4 hengelle
Ainekset
- 500 g puikulaperunoita
- 2 dl lämminsavuhaukea tai muuta lämminsavustettua kalaa
- 2–3 dl kermaa
- suolaa
Päälle
- voisulaa
- ruohosipulia
- mätiä
Valmistusohje
Kypsennä perunat ja painele ne siivilän lävitse hienoksi pyreeksi.
Lisää savukala ja kerma kattilaan ja lämmitä seos kuumaksi. Soseuta kala-kermaseos tehosekoittimella.
Sekoita perunat ja kalalla maustettu kerma keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa.
Koristele annos sulatetulla voilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja mädillä. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

