Nyhtöpossu
Nyhtöpossu eli pulled pork on nauttinut suurta suosiota. Lihan kypsyessä uunissa on hyvin aikaa tehdä itse hampurilaissämpylät ja lisäkkeet. Kokeile lihan kanssa coleslaw- kaalisalaattia.
Nyhtöpossu eli pulled pork on nauttinut suurta suosiota 2010-luvulla. Lihan kypsyessä uunissa kokilla on hyvin aikaa tehdä hampurilaissämpylät ja muut lisukkeet. Kuva: Jaana KankaanpääNyhtöpossu
Ainekset
- noin 1 kg porsaan kassleria
Mausteseos
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 1/2 rkl paprikajauhetta
- 1/2 rkl valkosipulijauhetta
- 1/2 rkl mustapippuria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl cayennepippuria
Lisäksi
- (barbequekastiketta)
Valmistusohje
Tee kuivamausteseos ja ota siitä noin 2/3 erilleen. Hiero seos lihan pintaan, kunnes liha on kauttaaltaan sen peitossa.
Aseta liha vuokaan ja työnnä paistomittarin anturi sen paksuimpaan kohtaan. Säädä mittari 88–90 asteeseen. Lämmitä uuni 110 asteeseen. Peitä liha alumiinifoliolla ja laita uuniin.
Kun paistomittari hälyttää, ota liha pois uunista. Revi se kahdella haarukalla. Lisää lihan sekaan mausteseosta, kunnes maku on sopiva. Jos haluat lihaan savuista mehevyyttä, lisää joukkoon myös barbequekastiketta.
Anna vetäytyä hetki. Jos et heti syö lihaa, jäähdytä se. Paahda se myöhemmin nopeasti uunivuoassa tai pellillä ohuena kerroksena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

