Rahkantuotanto tuplaantuu Valion Seinäjoen tehtaalla
Valio vastaa uudella rahkalinjastollaan proteiinituotteiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Kokonaisinvestointien arvo on lähes 19 miljoonaa euroa.SEINÄJOKI (MT)
Valion Seinäjoen tehtaalla on otettu maaliskuussa käyttöön uusi rahkalinjasto, jonka myötä rahkantuotanto kaksinkertaistuu entisestä.
”Rahkat ovat olleet vähittäiskaupassa nopeimmin kasvava tuoteryhmä viime vuosien aikana. Kapasiteettirajoitteet ovat estäneet Valiota vastaamasta täydellä teholla kiristyvän kilpailun haasteeseen”, toteaa Välipalat ja ruoanvalmistus -tulosyksikön johtaja Pekka Tola Valiosta.
Viime vuoden pääsiäisen huippumenekin aikana rahkatuotteet uhkasivat loppua kauppojen hyllyiltä. Sesongin lisäksi kysyntää kasvatti proteiinituotteiden räjähdysmäisesti kasvanut suosio.
Uuden rahkalinjaston lisäksi Seinäjoen tehtaalle on rakennettu uusi erikoisvoin valmistuslinja, joka otettiin käyttöön helmikuussa. Kokonaisinvestointien arvo on noin 19 miljoonaa euroa.
Seinäjoen tehdas valmistaa kaikki Valion rahkat, raejuustot, voin, oivariinin ja muut levitteet sekä Valio tehojuomat ja maitojauheet.
Tehtaan kokonaistuotanto oli viime vuonna noin 107 miljoonaa kiloa. Tehdas vastaanotti noin 385 miljoonaa litraa maitoa, joka kerätään keskimäärin 64 kilometrin säteeltä.
Valion Seinäjoen tehdas työllistää suoraan 440 henkeä, joista 400 tuotannossa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

