Mirjamin rapea kauratorttu
Tämän tortun salaisuus on sen maukkaassa pohjassa, joka maistuu ihanan rapealta kermavaahdon ja marjojen kanssa. Tortun voi valmistaa myös gluteenittomana ja vegaanisena.Mirjamin rapea kauratorttu
Ainekset
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta kokojyväjauhoa)
- 1 dl sokeria (miel. tummaa sokeria)
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita (tai öljyä)
- ½ dl kermamaitoa (tai kaurakermaa)
Kostutukseen
- pakastemarjojen mehua
Päälle ja väliin
- pakastemarjoja, banaania, kermavaahtoa (tai kaurakermasta tehtyä vaahtoa tai esim. soijavanukasta)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja kermamaito ja sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseksi ja vajaan senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi levyksi.
Kypsennä levyjä 175–200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Laita toinen levy tarjoiluvadille ja kostuta pakastemarjojen mehulla. Lisää päälle erilaisia pakastemarjoja, banaaninsiivuja ja kermavaahtoa. Laita päälle toinen levy ja koristele sekin kermavaahdolla (tai jäätelöllä) ja marjoilla. Marjojen sijaan tai lisäksi voit laittaa päälle myös syötäviä kukkia (tuoreita tai pakastettuja)
Voit säilyttää myös toisen kaurapohjan pakkasessa, jolloin alle kannattaa laittaa pahvi, jotta se ei murru.
Vinkki: Alkukesästä löytyy luonnosta muun muassa keto-orvokkia, lemmikkejä, lehmuksen ja vaahteran kukkia, kanankaalin kukkia. Keto-orvokin, pelto-orvokin, ruiskaunokin sekä kehäkukan terälehtiä kannattaa pakastaa ja ottaa sieltä tarvittaessa pieni hyppysellinen kakkujen ja jälkiruokien koristeeksi. Näin saat keskellä talvea luonnonsyötäviä kukkakoristeita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


