Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden yhteistyö palkittiin vuoden lähiruokatekona
Raadin mukaan Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden välinen yhteistyö osoittaa, että luottamuksellinen toiminta pientuottajan ja ammattikeittiön välillä on mahdollista ja vieläpä tehokasta.Stadin puutarhuri on vuodesta 2013 viljellyt Helsingin Herttoniemen kartanon peltoja puolellatoista hehtaarilla. Juuri Yhtiöt on ostanut siltä satoa kolmen vuoden ajan.
Vuoden lähiruokateko -raati kiittää erityisesti sitä, että kun ammattikeittiö on sitoutunut tuottajan koko sadon ostamiseen, on saatu aikaan kilpailukykyinen hinta- ja logistiikkarakenne.
Juuri Yhtiöt on pystynyt käyttämään jopa 20 000 kiloa Stadin puutarhurin kasviksia vuosittain eikä hävikkiä ole tullut juuri lainkaan.
"Puutarhuri ennakoi ja tiedottaa keittiöitä sadon kypsymisestä, jolloin saadaan aina sesongin parhaat tuotteet pöytään. Ravintolan työntekijät käyvät kesäisin pellolla talkootöissä. Moni ravintolayritys ja yrittäjä voisi ottaa tästä mallia", toteaa raadin puheenjohtaja, lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Vuoden lähiruokateko -palkinnon arvo on 2 000 euroa. Sen vastaanottivat torstaina Lähiruoka & Luomu -tapahtumassa Helsingissä Stadin puutarhurin puolesta Jan Liesaho ja Juuri Yhtiöistä ravintoloitsija Ilja Björs.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

