Sienilihapullat

Lihapullat ovat suomalaisille rakas perinneruoka. Ennen sotia lihapullat kuuluivat pito- ja pyhäherkkuihin, sillä jauhelihaa saatiin vain teurastuksen yhteydessä.
Lihapullat kuuluivat ennen sotia pito- ja pyhäherkkuihin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sienilihapullat

Ainekset

  • 1 ½ dl kotikaljaa
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk sienikuutioita (315 g/160 g)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Turvota korppujauhot kotikaljassa. Kuori ja pilko pieneksi valkosipuli ja sipuli. Ruskista sipulia tilkassa öljyä pannulla. Lisää valkosipuli ja jatka vielä hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää sen jälkeen kaikki ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele siitä lihapullia pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.