Yorkshiren pannukakut
Yorkshire pudding on englantilaisia ruokaohjelmia seuranneille tuttu ruoka. Nimestään poiketen se ei ole vanukas, vaan pieniä pannukakkuleivonnaisia, joita on tarjottu paistiruokien kanssa liemen tai kastikkeen talteen kaapimista varten. Nyt ne tarjotaan suolaisten tahnojen kanssa.Yorkshiren pannukakut
12 kpl
Ainekset
- 4 munaa
- 2 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl (n. 200 g) suolasienikuutioita liotettuina
- ½ prk (à 200 g) ranskankermaa
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl mustapippuria
- 200 g graavilohta
- 1 rs (150 g) piparjuurituorejuustoa
- 2 rkl kermaa
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 2 dl rypsiöljyä
- 6–12 koloinen muffinipelti
Valmistusohje
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja siivilöi joukkoon jauhot. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Anna turvota uunin valmistelun ajan.
Pane 12-koloinen muffinipelti uunipellille ja kaada muffinipellin jokaisen koloon noin sentin korkeudelta rypsiöljyä. Nosta pellit 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
Ota pellit uunista ja jaa taikina koloihin kuuman öljyn päälle. Käsittele varoen, sillä sekä pellit että öljy ovat erittäin kuumia. Nosta pellit uunin alatasolle, kunnes pannarit ovat kohonneet ja ruskistuneet kauniisti, eli noin 20 minuutiksi.
Täytteitä varten sekoita hienonnetut, liotetut sienet ja ranskankerma. Mausta mustapippurilla ja ruohosipulilla. Hienonna graavilohi ja sekoita piparjuurituorejuuston, kerman ja hienonnetun tillin kanssa.
Tarjoa jäähtyneet Yorkshiren pannukakut sienisalaatin ja graavilohitahnan kanssa. Ne ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä, sillä säilytyksessä niiden rapeus kärsii.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


