Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mansikka-halloumisalaatti

Kesäistä mansikkasalaattia voi tukevoittaa suolaisella juustolla, joka ensin paahdetaan samoin kuin salaattiin tulevat paprikat ja kesäkurpitsat sekä siemenet. Paahtamalla maku paranee.
Mansikka-halloumisalaatti hivelee silmää värikkyydellään.
Mansikka-halloumisalaatti hivelee silmää värikkyydellään. Kuva: Kari Salonen

Mansikka-halloumisalaatti

Ainekset

  • rapeaa salaattia
  • mansikoita
  • paprikaa
  • kesäkurpitsaa
  • halloumia
  • kesäkurpitsan siemeniä
  • hunajaa

Valmistusohje

Pilko paprika ja kesäkurpitsa ja laita uuniin tai grilliin paahtumaan, niin että ne saavat kauniin paahtuneet pinnan. Pilko halloumi viipaleiksi ja paista se pannulla tai grillissä. Paahda kesäkurpitsan siemenet pannulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille ja lisää salaattiin paprikat, kesäkurpitsat, halloumi ja mansikat. Viimeistele kesäkurpitsan siemenillä, ja valuta hunaja ohuena nauhana salaatin päälle.

Ohje: Kaisa Rantama