Salarakas on vuoden paras grillimakkara
Tammelan Makkaramarkkinoiden kilpailuun 2019 osallistui 17 valmistajaa yhteensä 31 makkaralla.
Suomen makkaroiden aateli laitettiin parhaimmuusjärjestykseen Tammelan Makkaramarkkinoiden Makkaramestarikilpailussa. Kuvituskuva. Kuva: Sanne KatainenVuoden parhaaksi grillimakkaraksi on valittu Makuliha Oy:n Salarakas-makkara.
Parhaan mausteisen makkaran palkinnon sai puolestaan Katinalan Lihakaupan Chili-Emmental.
Vuoden parhaaksi raakamakkaraksi valittiin Helsingin Makkaratehtaan lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli.
Samainen Mustaleima-Valkosipuli on myös vuoden paras uutuusmakkara.
Yleisön suosikkimakkaraksi nousi Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chilligrilli.
Tuomaristo maistoi kaikki kilpailumakkarat ja arvosteli jokaisen viittä ominaisuutta. Voittajat valikoituivat näiden ominaisuuksien pistekeski-arvon perusteella.
Arviointikriteereinä olivat makkaroiden ulkonäkö, kuori, maku, suutuntuma ja jälkimaku.
Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen oli tuomariston jäsen.
Yleisön suosikista äänestettiin Makkarabuffetissa niin, että jokainen syöjä jätti äänestyslaatikkoon lempimakkaransa numeroidun cocktailtikun.
Tarjolla oli kaikkia kisamakkaroita ilman valmistajatietoa. Yleisöääniä annettiin 335.
Tammelan Makkaramarkkinoiden kilpailuun 2019 osallistui 17 valmistajaa yhteensä 31 makkaralla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

