Ruoka

Legendaarisen saunakaljan taru tuli tiensä päähän – TalSa: Lapin Kulta -kolmosoluen valmistus on lopetettu

Tuotannon alasajon taustalla on muuttunut alkoholilaki.
Hartwall
Lapin Kullan tuotannon alasajon taustalla on alkoholilain muuttuminen.

Perinteisen Lapin Kulta -kolmosoluen valmistus on lopetettu. Näin ollen legendaarisen saunakaljan tarina on tullut tiensä päähän. Asiasta kertoo Taloussanomat.

Lehden mukaan kyseistä olutta toimitetaan vielä ravintoloille isoissa tankeissa huhtikuun loppuun saakka.

Hartwallin viestintäpäällikkö Hanni Marin kertoo Taloussanomille, että tuotannon alasajon taustalla on alkoholilain muuttuminen. Sen myötä kauppoihin tulivat niin sanotut nelosoluet.

Marinin mukaan 4,5-prosenttinen kolmosolut ei ole enää viime aikoina ollut kuluttajien suosiossa entiseen tapaan. Sen sijaan 5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynti on kasvanut suotuisasti.

Vaikka perinteisen kolmosoluen tarina on siis tullut tiensä päähän, valmistetaan 4,5-prosenttista Lapin Kultaa edelleen gluteenittomana versiona.

Alkoholilaki muuttui vuonna 2018.

Hartwall on nykyään tanskalaisen Royal Unibrew-konsernin omistuksessa.

Taloussanomat: Legendaarinen Lapin Kulta -kolmosolut hävisi yllättäen kauppojen hyllyiltä – yhtiö myöntää lopettaneensa tuotteen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä

Grillit nostettu esiin – poikkeustila aiheutti piikin grillituotteiden kysyntään

Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi

Maksamakkarajäätelöä ja katkoviivat makkaroihin – näin kuluttajia vedettiin nenästä aprillipäivänä