Ruoka

Suomalaisten maidontuottajien omistama Valio käyttää lihapyöryköissään kotimaisen sijaan uusiseelantilaista lampaanlihaa: "Volyymi on vähäinen ja saatavuus epäsäännöllistä"

Valion liiketoimintapäällikön mukaan kotimaisen lampaan saatavuudesta on keskusteltu lihatoimittajan kanssa edellisen kerran aiemmin alkuvuodesta.
Valio
Valion liiketoimintapäällikkö huomauttaa, että tällä hetkellä lähes kaikki ammattikeittiöiden käyttämä lampaan liha on peräisin Uudesta-Seelannista.

Suomalaisten maidontuottajien omistama Valio käyttää Välimeren pyöryköissään uusiseelantilaista lampaanlihaa.

Valion liiketoimintapäällikkö Niina Nissinen korostaa, että kyseisissä pyöryköissä on suomalaista naudanlihaa 39 prosenttia. Uusiseelantilaisen lampaan osuus on ainesosaluettelon mukaan 16 prosenttia.

Liiketoimintapäällikkö harmittelee, että suomalaista lampaan lihaa ei valitettavasti ole saatavilla ammattikeittiöiden ja lihateollisuuden tarpeisiin tarvittavia määriä.

"Volyymi on vähäinen ja saatavuus epäsäännöllistä, erityisesti, jos tarve on valtakunnallinen", hän sanoo.

Nissisen mukaan kotimaisen lampaan saatavuudesta on keskusteltu lihatoimittajan kanssa edellisen kerran aiemmin alkuvuodesta.

"Käyttäisimme mielellämme suomalaista lampaan lihaa, jos sitä olisi saatavilla riittäviä määriä läpi vuoden", liiketoimintapäällikkö painottaa.

Valion asiakkailta ei ole Nissisen mukaan tullut asiasta palautetta, koska kotimaista lammasta ei ole ammattikeittiöille muualtakaan saatavilla. Hän lisää, että saatavuusongelmat koskevat sekä tuoretta lihaa että lihajalosteita. Liiketoimintapäällikkö huomauttaa, että tällä hetkellä lähes kaikki ammattikeittiöiden käyttämä lampaan liha on peräisin Uudesta-Seelannista.

"Olemme kertoneet asiakkaillemme avoimesti, miksi tuotteessa on ulkomaalaista lampaan lihaa."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä

Grillit nostettu esiin – poikkeustila aiheutti piikin grillituotteiden kysyntään

Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi

Maksamakkarajäätelöä ja katkoviivat makkaroihin – näin kuluttajia vedettiin nenästä aprillipäivänä