Ruoka

Atria avaa Helsinkiin oman liharavintolan – asiakas saa tietää, miltä tilalta pihvi on peräisin

Avajaisten piti olla tällä viikolla, mutta ne siirtyivät koronan takia ainakin huhtikuulle.
Samuli Mustonen
Gastrogrilli Muré houkuttelee hyvistä liharuuista kiinnostuneita, mutta mainitsee, että kasvikset ovat lihan parhaat kaverit.

Oma lippulaivaravintolaidea sai alkunsa lihakeskustelusta, kertoo Atria Suomen markkinointijohtaja Pasi Luostarinen.

"Lihakeskustelu oli vastakkain asettelevaa, vaikka 95 prosenttia suomalaisista syö lihaa. Moni mainitsi haluavansa syödä myös enemmän kasviksia. Näimme, että laadukas liha ja loistavat kasvikset sopivat hyvin samalle lautaselle", Luostarinen kertoo.

Atria on nimennyt Helsingin Korkeavuorenkadulle avattavan ravintolan Gastrogill Muréksi. Keittiömestarina tulee olemaan Teemu Boman, joka on hankkinut kannuksia pääkaupungin huippuravintoloista Ultimasta, Finjävelistä ja Palacesta.

Ravintolan erikoisuutena on, että jokainen pihvi voidaan jäljittää tilalle asti ja lihan laatu arvioidaan etukäteen niin maun voimakkuuden, mureuden kuin marmoroituneisuuden mukaan.

Tilalle asti jäljitettyjä lihoja ovat alkuvaiheessa nauta ja kana. "Possun kanssa teemme vielä töitä. Muutama avaintuote pitää saada vielä työstettyä", Luostarinen toteaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Missä tomaatit, närpiöläisravintola?

Koronakriisin aikana sormi ei saa mennä suuhun: Näin hedelmäpussi aukeaa lipaisematta

"Vienti on maraton, ei pikamatka" – elintarvikkeiden viranomaisvaatimusten selvittäminen vie aikaa

Ravintolat sulkevat, varastot tyhjiksi – possua ja nautaa alennuksessa helsinkiläisessä marketissa