Tiedätkö, mistä kotimaisuudellaan mainostavan Kotipizzan taikina tulee? - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Tiedätkö, mistä kotimaisuudellaan mainostavan Kotipizzan taikina tulee?

Yhtiö kertoo kotisivuillaan, että 70 prosenttia käytetyistä raaka-aineista on suomalaisia.
Jarkko Sirkiä
Kotipizzan tomaattikastike valmistetaan portugalilaisista tomaateista.

Kotipizza-ketju kertoo kotisivuillaan, että 70 prosenttia sen käyttämistä raaka-aineista on kotimaisia. Esimerkiksi kaikki lihatuotteet ovat 100 prosenttisesti kotimaisia.

Juustovalikoimassa on myös ulkomaisia juustoja, kuten feta ja mozzarella.

Täytteet ovat siis suurimmaksi osaksi kotimaisia mutta toisin on pizzan perusraaka-aineiden, taikinan ja tomaattikastikkeen kohdalla.

"Kotipizzan käyttämät pizzapohjat ovat peräisin Hollannista" Kotipizzan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas kertoo.

"Olemme tutkineet mahdollisuuksia käyttää myös kotimaista pizzataikinaa, mutta emme ole löytäneet toimittajaa, jonka tuotteissa yhdistyisivät ketjun vaatimat ominaisuudet, kapasiteetti ja toimitusvarmuus."

"Täytyy muistaa, että pizzataikinalta vaaditaan tietynlaisia paisto-ominaisuuksia, ja että Kotipizza valmistaa vuosittain yli 10 miljoonaa pizzaa."

Yhtiön erikoispohjissa on myös kotimaisia elementtejä. Runsaskuituisessa pitsapohjassa käytetään kotimaista ruista, gluteeniton pohja valmistetaan Moilasen leipomolla Suomessa. Pitsapohjien raaka-aineiden tarkempaa alkuperää ei kuitenkaan kotisivuilla avata.

Yhtiön tomaattikastike valmistetaan Portugalissa poimituista tomaateista.

Jos pohja ja kastike ovat kokonaan ulkomaisista raaka-aineista ulkomainen, Kotipizzan 70 prosentin kotimaisuuslupaus tuntuu korkealta.

Isokangas kertoo, että yksittäisen raaka-aineen osuus lasketaan euromääräisesti osuutena tuotteen kokonaishinnasta.

"Näin pizzataikinan osuus on tuotteesta riippuen noin kymmenen prosenttia pizzan hinnasta."

Lue lisää:

Lihan alkuperä ei selviä pikaruokaketjuissa edes kysymällä – Subwayn ja Hesburgerin myyjiltä harhaanjohtavaa tietoa

Lisätty 28.7.2020 kello 8.00 Isokankaan kommentteja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasten ruoka-allergiat ovat vähentyneet viime vuosina – eniten oireita aiheuttavat maito, kananmuna ja viljat

Söin täällä: Saanalle kiivennyt tarvitsee tuhtia ruokaa – retkeilykeskuksessa niukka käristys lennähti pöytään kylmänä

Nyhtökauratehtaalle satojen tuhansien eurojen vahingot listeriabakteerin takia – tuotanto jatkunee kahden viikon kuluttua

Nyhtökaurapyöryköissä listeriaa – Gold&Green Foodsin koko heinäkuun tuotanto vedetään takaisin