Ruokavirastolta 1,7 miljoonaa euroa uusiin ruokaketjuhankkeisiin – Hävikin vähentäminen tärkeä teema
Suurimmat valtionavustukset saivat Itä-Suomen yliopisto, Savon koulutuskuntayhtymä ja Kuluttajaliitto.
Maa- ja kotitalousnaiset saivat rahoituksen hävikkiaiheiselle hankkeelle, jossa huomio kiinnitetään koululaisiin ja heidän kauttaan koteihin. Kuva: Jaana KankaanpääElokuussa päättyneeseen hankehakuun saapui yhteensä 25 hakemusta, joista seitsemän sai myönteisen rahoituspäätöksen.
Suurin valtionavustus, 427 583 euroa, menee Itä-Suomen yliopistolle hankkeeseen, jossa kehitetään kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen.
Liki yhtä paljon, 418 707 euroa, saa Savon koulutuskuntayhtymä vastuullisten ruokapalvelujen kehitysohjelmaan. Kuluttajaliiton kuluttajien ruokahävikkifoorumin kehittämiseen myönnettiin 412 538 euroa.
Jyväskylän ammattikorkeakoulun Oivallista ruokaa -hanke sai 245 334 euroa ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen Älä ruoki hukkaa! -hanke 142 940 euroa.
Dodo ry:n Kaikki käyttöön – uutta ajattelua ruokahävikin ehkäisyyn -hanke sai 31 030 euroa ja Jyväskylän yliopiston Ruokapalvelut 2030: miljoonan lautasen taktiikka 16 209 euroa.
Hankkeet ovat 1–3-vuotisia.
Hankkeita hallinnoi Ruokavirasto ja ne rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Aihepiireiksi oli rajattu ravitsemus sekä koulu- että päiväkotiruokailussa, vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma ja ruokahävikin vähentäminen alkutuotannossa ja kotitalouksissa.
Lue myös:
Suomi aikoo puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 – Luke haastaa kaikki keinot käyttöön
Jokainen suomalainen heittää vuosittain noin 50 tuhtia ateriaa roskiin
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
