Ruoka

Saarioisten toimitusjohtajan mielestä kunnianhimoisia naisia löytyy: "Minulla ei ole sellaista kokemusta, että naiset eivät hakeudu vaativiin tehtäviin"

Matti Karppinen pitää tärkeänä, että niin miehet kuin naiset voivat yhdistää perheen ja työn joustavasti.
Kuva: Jaana Kankaanpää / Kuvitus: Juho Leskinen
Saarioisten toimitusjohtaja Matti Karppinen pitää kiintiöajattelua vanhanaikaisena.

Saarioisten toimitusjohtaja Matti Karppinen iloitsee Saarioisten menestyksestä Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä tasa-arvoselvityksessä (MT 8.1.2021).

"Kieltämättä on mukava nähdä, että pärjäämme edelleen tässä hyvin. Viimeksi kun tämä vertailu oli pari vuotta sitten, yllätyin miten poikettiin keskiarvosta eduksemme", tunnustaa Karppinen.

Saarioisilla on hallituksessaan neljä jäsentä, joista kaksi naista ja kaksi miestä. Yrityksen johtoryhmässä on 13 jäsentä, joista seitsemän miestä ja kuusi naista.

"Johtoryhmässä oli syksyllä vielä kuusi ja kuusi, mutta vuodenvaihteessa tilanne hiukan muuttui miesten eduksi. Täysin stabiilinahan tilanne ei missään pysy, kun tehtäviin kuitenkin palkataan aina parhaita ihmisiä kullakin hetkellä."

Saarioisten johtoryhmässä naisia on kuluttajakokemusjohtaja, asiakaskokemusjohtaja, johtaja heti syötävät ja välipalat, talousjohtaja, tuotantojohtaja sekä henkilöstökokemusjohtaja.

"Nämä tehtävät ovat teknistä ja taloudellista osaamista vaativia. Meillä johtoryhmän naiset ovat painavilla paikoilla ja keskeisissä tehtävissä. Meidän koko menestyksen kannalta olennaisia avainhenkilöitä."

Vaikka naisia usein syytetään kunnianhimon puutteesta, Matti Karppinen ei ole sellaiseen törmännyt.

"Minulla ei ole sellaista kokemusta, että naiset eivät hakeudu vaativiin tehtäviin. Meillä on ollut tarjolla kovia osaajia. En tunnista sellaista, etteivät naiset muka uskalla hakeutua uralla eteenpäin."

Karppisen mielestä yrityksen kannalta rekrytoinneissa onnistuminen on olennaista.

"Kiintiöajattelu on mielestäni tosi vanhanaikaista. Ymmärrän, että esimerkiksi pörssiyhtiöissä tasa-arvon tavoittelu voi luoda paineita, mutta pitää pyrkiä löytämään paras ihminen hommaan, Se on tietysti aina myös yrityksen etu."

"Itse en ole miettinyt rekrytoinneissa sukupuolta, vaan ottanut parhaita ihmisiä koviin hommiin,"

Saarioisten toimitusjohtaja ei pidä perheen ja työn yhteensovittamista naisten tai miesten uralla etenemisen esteenä.

"En ole koskaan nähnyt mitään ongelmaa siinä. Se on yksi osa ihmiselämää", pohtii Karppinen.

"Minusta yrityksen pitää tukea sitä, että ihmisen ainutkertainen elämä on mahdollisimman hyvä. En näe mitään haastetta tai ongelmaa, etteikö perhe-elämää ja työelämää voi sovittaa täysin yhteen."

Lue myös:

Naisjohtajien määrässä Suomi on parhaimmillaan keskikastia – edellä muun muassa Kazakstan, Indonesia ja Jamaika

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtaosa suomalaisesta naudanlihasta tuotetaan maitotiloilla – tunnetko yleisimmät liharodut?

Haetko halpaa, mutta hyvää ruokaa? Valitse juureksia ja täältä niihin herkkureseptit

Ruokavirasto: Kananmunaeriä vedetään myynnistä salmonellariskin vuoksi

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista