Ruoka

Keppana Kellarin sisustuksessa ja olutvalikoimassa riittää ihmeteltävää – Liesjärven persoonallinen ravintola taitaa retrot pihviannokset

Ruokaa odotellessa kannattaa kierrellä rakennuksessa. Esillä on muun muassa vanhoja olutpulloja ja melkoinen kokoelma tuhkakuppeja.
Katja Lamminen
Pippuripihvin esillepano huokui 1980-lukua. Sinänsä maukas annos vaatii sulattelujaloittelua ja aiheuttaa nukahtamisvaaran.

Torronsuon tai Liesjärven kansallispuistossa retkeilevän kannattaa piipahtaa persoonallisessa Keppana Kellarissa Liesjärven kylässä. Pihaan ajavaa hämmentää heti alkuunsa julmettu määrä kielto- ja muita kylttejä, joita on kasattu tienoo täyteen.

Perheravintola on toiminut vuodesta 1992 ja niille ajoille tuntuu jämähtäneen myös varsin lihaisa ruokalista. Pihviä ja leikettä löytyy joka lähtöön ja jokunen annos myös kalaa. Paikallista villisikaa saa ajoittain annosnimellä Örömökö.

Ribsit ovat loppu, joten päädymme syömään humpuuki-härkää ja pippuripihviä. Lihat ovat kuulemma kotimaisia kaikki.

Lisukesalaatti hillosipuleineen ja poimutetut ranskalaiset ovat jo niin retroja, että niitä syö mielellään. Pippuripihvi on mureaa ja kastike sopivan pippurista. Seuralaisen annos näyttää myös huoltoasemahenkiseltä paistettuine perunoineen. Naudanliha on siinäkin oikein kelvollista.

Keppana Kellari mainostaa tarjoavansa parhaimmillaan noin 280 eri olutmerkkiä, 550 viskilaatua ja ylipäätään noin 1 400 eri merkkiä alkoholijuomia. Jos haluaa ryhtyä laajemminkin maistelemaan, voi samaiselta yrittäjältä vuokrata lomamökin.

Ruokaa odotellessa kannattaa kierrellä rakennuksessa. Esillä on muun muassa vanhoja olutpulloja ja melkoinen kokoelma tuhkakuppeja.

Keppana Kellari Koivulantie 6, 31350 Liesjärvi, Tammela

Katja Lamminen
Humpuuki-härkä tarjoiltiin paistetuilla perunoilla ja maustevoilla.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä on käänteinen ruskistaminen? Perinteinen grillaus saa tänä kesänä lisämausteita maailmalta ja yhdessäolosta

Vaali-illan jännitykseen ja juhlintaan sopii ateria, johon kootaan alkukesän herkkuja

Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa

Aarre: Mesiangervon kukkia voi käyttää leivonnassa vaniljan tilalla – kukat sopivat myös juomien maustamiseen