Ruoka

”Kova kysyntä lähellä tuotetuille elintarvikkeille” – ”Mitä uutta -hanke toi lähiruuan nettikaupan Ranualle”

Omalla paikkakunnalla tuotettua lähiruokaa on alettu myydä aiempaa monipuolisemmin internetissä, Ranuan kunta tiedottaa.
Perttu Ruokangas/ Ranuan kunta
Ranuan keskustassa sijaitseva leipomo-ravintola Kiireen Raja on verkossa ostettujen tuotteiden noutopaikka.

Lähiruuan nettikauppa on lisääntynyt, kun Tilalta.fi-lähiruokapalvelu laajeni Ranualle viime vuoden lopulla, kunta kertoo. Lähiruokapalvelussa on mukana useita paikkakuntalaisia yrittäjiä.

Yrittäjät myyvät tuotteensa verkossa, ja ostaja käy noutamassa ostoksensa leipomo-kahvila Kiireen Rajasta.

"Lampaanlihaa ja ylämaankarjan lihaa sekä jalosteita menee eniten", Kiireen Rajan yrittäjä Sauli Saarijärvi kertoo MT:lle.

"Talvella myytävänä oli myös ranualaista rieskaa, perunaa ja porkkanaa."

Saarijärven oman yrityksen tuotteista tarjolla on esimerkiksi leivonnaisia ja valmiita ruokia.

Lähiruuan nettikauppa on suurelle yleisölle näkyvin tulos "Mitä uutta – kasvua Ranuan yrittäjyyteen" -hankkeesta.

"Hankkeen tavoite oli vahvistaa Ranuan yritysten kasvu- ja kehittämismahdollisuuksia verkostoitumalla", kunta tiedottaa.

Hankkeeseen osallistuneiden mielestä lähialueella tuotetuille elintarvikkeille on kysyntää enemmän kuin koskaan aiemmin.

Yrittäjien toive on, että Ranua laatisi lähiruokastrategian. He toivovat, että lähellä tuotettua ruokaa käytettäisiin nykyistä enemmän myös julkisissa keittiöissä.

Ranuan kunnan vetämän hankkeen budjetti oli 79 980 euroa. Rahoitus saatiin Peräpohjolan Leaderilta. Mukana olivat myös Ranuan Yrittäjät, MTK-Ranua ja Ranuan Matkailuyhdistys ry.

Lue lisää:

"Siitä tulee hyvä fiilis, kun ruoka tulee läheltä" – professori kannustaa suosimaan paikallista ruokaa

"Valtiovallan on sitouduttava tähän pitkäjänteisesti" – lähiruokaohjelma sai vuoteen 2025 asti yltävät tavoitteet

Multian kuntastrategiassa painotetaan lähiruokaa: "Suosimme kotimaisia ja lähellä tuotettuja elintarvikkeita aina, kun se on mahdollista"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ville Haapasalo avasi Helsinkiin neuvostoravintolan ja vakuuttaa, että nakkikioskin kautta ei tarvitse palata kotiin

Illallinen iglussa tai kasvihuoneessa? Korona-aika innosti ravintolat etsimään vaihtoehtoja suurille saleille

Jos Panu Hiekkala ei olisi sairastunut MS-tautiin, hänestä tuskin olisi tullut EU:n pohjoisinta hedelmätarhuria

Iso kinkku joulupöydässä on enää poikkeus – alle kolmikiloiset kinkut ovat yhä suosituimpia ja kalkkunan valitsee jo 15 prosenttia