Ruoka

Juustoportin kaurakahvijuoma valittiin maailman parhaaksi kansainvälisessä kasvituotekilpailussa Lontoossa

Myös Juustoportin kreikkalainen kauragurtti selviytyi finaalikolmikkoon.
Juustoportti
Friendly Viking’s -tuotteet valmistetaan suomalaisesta kaurasta ja ne ovat gluteenittomia.

Juustoportin kaurabrändi Friendly Viking’s Latte kaurakahvijuoma voitti World Plant-Based Taste Awards -kilpailussa Lontoossa parhaan juoman kategorian ja Greek Style O’gurt mango pääsi oman sarjansa finaalikolmikkoon. Kilpailuun osallistui 140 yritystä ympäri maailmaa.

Tuotemerkistä vastaava johtaja Marianna Haavisto iloitsee siitä, että kauratuotteiden kehittämistyö on tuonut voiton ja finalistipaikan näin suuressa kilpailussa. Hän uskoo menestyksen avaavan lisää ovia myös vientiin.

Juustoportti vie jo kauratuotteita useisiin Euroopan maihin ja Aasiaan. Sarjaan kuuluu välipalojen lisäksi erilaisia kaurajuomia ja ruuanvalmistustuotteita.

Lue myös:

Tiesitkö, että myös tutut viljat ruis, kaura ja ohra sisältävät kasviproteiinia ja vieläpä terveysvaikutteisia?

Neljän ruokayrityksen vientirinki oli tammikuussa jo lähtökuopissa Hongkongiin – "Nyt odotamme Kiinassa uudenvuoden juhlinnan päättymistä", sanoo Snellmanin vientivastaava

Raision vertailukelpoinen liiketulos laski toisella neljänneksellä – "Valittu painopiste kasvipohjaisiin lisäarvotuotteisiin pitää"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"

Näin pursotat kakkuun kauniit koristeet – myös ruusun voi tehdä pursottamalla

Mikä ihmeen Oddlygood? Kasviperäisten tuotteiden nimeäminen on Valiolle jatkuva haaste

Söin täällä: Kotkalaisravintolan yllätysmenussa yllättävin on pääruoka