Ruoka

Mikkelin kaupunki aikoo tarjoilla tilaisuuksissaan jatkossa vain kotimaista ruokaa – lisäksi kertakäyttöastiat kiellettäisiin

Mikkelin kaupunginhallitus haluaa kieltää ulkomaisen ruuan tarjoilun kaupungin tilaisuuksissa.
Lari Lievonen
Mikkelin kaupungin tilaisuuksissa tarjoillaan jatkossa vain kotimaista ruokaa, jos kaupunginhallituksen esitys hyväksytään valtuustossa.

Mikkelin kaupunki aikoo tarjota jatkossa tilaisuuksissaan vain kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Mikkelin kaupunginhallitus linjasi asiasta eilen maanantaina kokouksessaan.

Kaupunginhallitus luopuisi ulkomaisista ruuista ja suosisi lähiruokaa. Vain kahvi ja tee ovat linjauksen ulkopuolella. Lisäksi kaupunki kieltää jatkossa kertakäyttöastiat.

Linjaukset olisivat voimassa kaikissa kokouksissa, seminaareissa, työpajoissa, vastaanotto- ja edustustilaisuuksissa ja yleisötilaisuuksissa.

Kaupungin mukaan muutoksilla varmistetaan, että ympäristöasiat ja liikenteen päästöjen vähentäminen huomioidaan kaupungin tilaisuuksissa.

Linjaukset ovat osa Mikkelin kaupungin ilmasto-ohjelmaa. Ruokalinjausten lisäksi kaupunginhallitus haluaa ilmasto-ohjelmaan oman osion puurakentamiselle.

Ilmasto-ohjelman luonnoksessa tavoitteeksi on asetettu hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Kaupunginhallitus siirtäisi tavoitetta vuoteen 2035.

Ilmasto-ohjelman lopullisesta sisällöstä päättää kaupunginvaltuusto.

Juttua muokattu 23.11.2021 klo 18:20. Korjattu vuosiluku. Jutussa luki virheellisesti, että kaupunginhallitus siirtäisi hiilineutraaliuden tavoitetta vuoteen 2025. Oikea vuosi on 2035.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavientiin potkua, lähiruokaa kuntiin, elintarvikeala nuoria kiinnostavaksi – Agronomiliitolla pitkä lista ruoka-alan kehittämiseksi

"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta

Valaistu piparikyltti ja Eiffel-torni voittivat Piparinleivonnan SM-kultaa

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"