Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perinteinen tiramisu vie kielen mennessään ‒ tässä resepti, jolla onnistut

Maailman klassikkojälkiruokiin kuuluva tiramisu ottaa paikkansa helposti myös kakkupöydässä.
Yksi näyttävä kukka viimeistelee tiramisun tarjolle. Kuvassa olevaa pionia ei ole tarkoitettu syötäväksi, vaan ainoastaan koristeeksi, ja sen varsi on suojattu ennen misuun työntämistä.
Yksi näyttävä kukka viimeistelee tiramisun tarjolle. Kuvassa olevaa pionia ei ole tarkoitettu syötäväksi, vaan ainoastaan koristeeksi, ja sen varsi on suojattu ennen misuun työntämistä. Kuva: Sanne Katainen

Kahvin, alkoholitujauksen sekä mascarponejuuston lyömätön yhdistelmä on tiramisussa herkullisuudessaan vertaansa vailla. Tiramisun voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä ja koristella vasta juuri ennen tarjoamista. Tyylikäs koristelu syntyy esimerkiksi yhdellä näyttävällä kukalla, jonka varsi on suojattu ennen kakkuun työntämistä.

Tiramisu

noin 10 annosta

  • Ainesosat
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 prk (à 250 g) mascarponetuorejuustoa
  • 1 pkt (200 g) savoiard-keksejä
  • 1 plo (5 cl) amarettolikööriä
  • (2 tl konjakkia)
  • Koristeluun
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista kahvi ja anna jäähtyä.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa hetki. Lisää tuorejuustot ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto, kunnes massa on tasaista. Vältä sekoittamasta liian voimakkaasti, jotta vaahto ei laske.

Lisää kahvin joukkoon likööri ja halutessasi pieni tujaus konjakkia. Kasta puolet kekseistä yksitellen nopeasti kahvissa ja siirrä noin 20 × 30 cm kokoisen vuoan pohjalle vieri viereen. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Toista lopuilla kekseillä ja täytteellä. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ennen tarjoamista siivilöi tiramisun päälle kaakaojauhetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Jos koristelet tiramisun yhdellä näyttävällä kukalla, niin kääri sen varsi kelmuun tai folioon ennen tiramisuun painamista. Voit käyttää varren suojana myös kukkakaupoista saatavaa muovista vesiputkiloa. Pese se huolellisesti ennen kakkuun työntämistä.

HUOM! Kuvan pioni on Myrkytystietokeskuksen mukaan ”myrkyllinen mutta pienen määrän syöminen harvoin aiheuttaa oireita”. Tällaisen kukan varsi on aina suojattava huolellisesti ennen kakkuun työntämistä. Halutessaan voi juuri sen kohdan kakusta, jossa varsi on ollut, heittää pois. Harkitse aina huolellisesti juhlasi ja vieraittesi mukaan haluatko käyttää tällaista lievästi myrkyllistä kukkaa ruoan koristeena.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.