Sipsiruusukkeet
Erilaisilla massoilla täytetyt sipsikuoret ovat maukkaita ja suhteellisen nopeita valmistaa. Laita massa valmiiksi pursotuspussiin. Näin tarjottavia on helppo tehdä lisää vaikka kesken tarjoilun.
Savukala- ja hummustäytteiset sipsiruusukkeet maustuvat kuohuviinin kanssa sekä kahvipöydässä. Kuva: Jaana KankaanpääSipsiruusukkeet
Savukalatahna
noin 6 dl
Ainekset
- 300 g savulohta
- 3 keitettyä munaa
- 50 g pehmeää voita
- 1/2 prk (à 200 g) kermaviiliä
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 tl sitruunapippuria
- 1/2 dl sitruunamehua
Tarjoiluun
- 1 pussi ruissipsejä
Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
Perkaa kalasta nahka ja ruodot. Keitä, jäähdytä ja hienonna munat. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mikäli tahna tuntuu liian paksulta pursotukseen, niin lisää kermaviiliä. Pursota tai levitä tahnaa lusikalla noin ruokalusikallinen sipsien päälle. Koristele tuoreella tillillä.
Hummustahna
noin 5 dl
Ainekset
- 1 purkki (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl tahinia
- 3 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- 1 pussi ruissipsejä
Koristeluun
- keltaista paprikaa, korianterin lehtiä
Valmistusohje
Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Laita ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tahnamaiseksi. Pursota tai levitä sipsien päälle. Koristele paprikakuutioilla sekä revityillä korianterin lehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
