Makea porkkana taltuttaa puolukan kirpeyttä – testaa herkullista porkkana-puolukkapiirakkaa
Porkkana ja puolukka ovat oiva makupari. Piirakan reunojen voitelu kahvilla antaa vielä pikantin lisämaun.Porkkana-puolukkapiirakka
pellillinen
- Ainekset:
- Pohja
- 2 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 11 g kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 muna
- 8 dl vehnäjauhoja
- Täyte
- 300 g porkkanaa
- 3 dl puolukkahilloa tai puolukkasurvosta
- (1–2 dl sokeria)
- 3 rkl vehnäjauhoja
- Voiteluun
- 1 dl makeaa kahvia
Valmistusohje:
Tee pullataikina ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää puolukkahillo ja vehnäjauhot, jos käytät puolukkasurvosta, lisää 1–2 dl sokeria.
Kauli pullataikina pellin kokoiseksi levyksi.
Levitä täyte ja käännä reunat ylös.
Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Voitele kypsän piirakan reunat sokerilla makeutetulla kahvilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


