Monien hedelmien aromit aukeavat, kun niitä lämmittää – kokeile grillattua hedelmäsalaattia
Lämmitettyyn tai grillattuun salaattiin voi lisätä mansikat kylminä.
Monien hedelmien aromit aukeavat, kun niitä hiukan grillaa tai lämmittää. Sekoita mansikat salaattiin lämmittämättöminä. Kuva: Sanne KatainenMonille hedelmille sopii hyvin lämmittäminen tai grillaus. Esimerkiksi ananaksen, persikoiden tai nektariinien sekä viinirypäleiden aromit aukeavat ja pääsevät oikeuksiinsa, kun niitä hiukan lämmittää. Lämmitykseen sopii niin perinteinen grillaus kuin paahtaminenkin, joko pannulla tai uunissa grillivastuksen alla.
Grillattu hedelmäsalaatti
6 annosta
- Ainekset
- ½ ananas
- 4 persikkaa tai nektariinia
- 200 g viinirypäleitä
- 2 dl mantelirouhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 200 g mansikoita
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Leikkaa ananaksesta kuori ja kova sisäosa pois. Paloittele hedelmäliha. Puolita persikat tai nektariinit. Poista siemenet ja leikkaa puolikkaat kahteen osaan.
Grillaa hedelmäpaloja ja viinirypäleitä, kunnes ne lämpiävät ja saavat hiukan väriä. Voit kuumentaa hedelmät myös pannulla tai uunissa grillivastuksen alla. Tarkkaile, että hedelmät eivät pala.
Mittaa mantelirouhe ja vaniljasokeri pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes rouhe saa hiukan väriä ja sokeri lämpenee ja tarttuu manteleihin. Nosta pois liedeltä.
Sekoita grillatut hedelmät keskenään. Lisää paloitellut mansikat. Ripottele päälle manteli-sokeriseosta sekä mintunlehtiä.
Vinkki! Tuoreen ananaksen sijaan voit käyttää myös säilykeananasrenkaita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
