Aprikoosi-rommikakku
Aprikoosi-rommikakku saa ihanan arominsa rommista, joka on imeytetty aprikooseihin. Tee kakku vähintään pari päivää etukäteen, niin maut pääsevät valloilleen.
Aprikoosi-rommikakun teko alkaa siitä, kun panet aprikoosit rommiin marinoitumaan edellisenä päivänä. Kuva: Jaana KankaanpääAprikoosi-rommikakku
noin 18 viipaletta
Ainekset
- 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 1 dl tummaa rommia
- 200 g voita
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
Valmistusohje
Leikkaa aprikoosit saksilla suikaleiksi. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua mieluiten yön ajan.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon yksitellen rivakasti vatkaten.
Lisää ranskankerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele lopuksi joukkoon aprikoosit liemineen. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 1 ½ litraa) ja paista 175 asteessa noin tunti.
Koristele kakku halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja strösseleillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

