Omenakakku
Syksyllä uunista nostetaan kanelilta tuoksuvia omenaleivonnaisia. Tähän kakkuun sopivat pudokkaatkin ja sitä mehevöittävät kaurahiutaleet ja jugurtti.Omenakakku
Ainekset
10–12 palaa
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 3 dl omenaraastetta
Pinnalle
- 8-10 omenaa
- 2 rkl kanelia
- 5 rkl ruoko- tai fariinisokeria
- (1 dl omenahilloa)
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jogurtti sekä omenaraaste. Kuori omenat ennen raastamista. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.
Kuori päälle tulevat omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat ja leikkaa lohkoihin viiltoja niin, että jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Nostele lohkot pohjataikinan päälle siten, että jäävät hiukan viuhkamaisesti auki. Ripottele pinnalle kanelia ja tummaa sokeria.
Paista kypsäksi uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti. Sivele kypsälle pinnalle halutessasi omenahilloa. Jos lisäät hilloa, niin pinnalle voi ripotella sokeria hiukan vähemmän. Sokerin tarve riippuu omenoiden happamuudesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


