Juureksin rikastettu karjalanpaisti
Tähän karjalanpaistiin tulee reilusti juureksia. Pata hautuu ihanan pehmeäksi itsestään joko liedellä tai uunissa.
Karjalanpaistilihoista voi mainiosti valmistaa myös runsaasti juureksia sisältävän pataruuan. Kuva: Jaana KankaanpääJuureksin rikastettu karjalanpaisti
6–8 annosta
Ainekset
- 800 g karjalanpaistilihoja (naudan ulkopaistia ja porsaan kassleria)
- 2 (350 g) palsternakkaa
- 2 (250 g) sipulia
- 2 (200 g) porkkanaa
- 2 (200 g) juuripersiljaa
- 150 g juuriselleriä
- 2 rkl voita
- noin 5 dl lihalientä
- 2 dl olutta
- 2 laakerinlehteä
- 1 oksa rosmariinia tai 1 ½ tl kuivattua
- 1 tl suolaa
- 1 tl maustepippureita
Valmistusohje
Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.
Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit.
Paista lihat parissa erässä voissa valurautapadassa.
Lisää pilkotut kasvikset. Kääntele, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pataan lihalientä ja olutta sen verran, että lihat peittyvät.
Mausta laakerinlehdillä, rosmariinilla sekä suolalla ja pippureilla. Anna padan hautua liedellä tai kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja säädä sitä tarvittaessa mausteilla.
Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden tai perunasoseen sekä puolukkasurvoksen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

