Sushikakku
Jos haluat kokeilla kevään juhliin jotain erilaista, kokoa japanilainen sushikakku. Tämä riisikakku tarjotaan joko kokonaisena tai pieninä leivoksina.Sushikakku
16–20 palaa
Riisitäyte
- 2 dl puuro- tai sushiriisiä
- 2 1/2 dl vettä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- leväarkkeja
- 250 g ohuita graavilohiviipaleita
- wasabi-tahnaa
Koristeeksi
- 50 g ohuita graavi- tai kylmä¬savulohiviipaleita
- 100 g muikunmätiä
- ruohosipulia, tilliä
Tarjolle
- soijakastiketta
- marinoitua inkivääriä
Valmistusohje
Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Laita riisit ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Laita riisin päälle kosteutta imevä puhdas pyyhe. Mausta riisi hiukan jäähtyneenä ja sekoita varoen.
Vuoraa leväarkin kokoinen vuoka kelmulla. Kuvan kakku on tehty muovisessa karkkilaatikossa.
Painele pohjalle kolmasosa riisiseoksesta. Levitä riisin päälle ohuelti wasabia. Paina päälle leväarkki. Leikkaa reunoista hiukan pois, jos se on liian suuri. Peitä leväarkki ohuilla lohiviipaleilla.
Nosta päälle leväarkki. Levitä kolmasosa riisistä ja päälle wasabia. Laita leväarkki ja sille lohiviipaleita. Levitä lohiviipaleiden päälle leväarkki ja loppu riisi.
Laita lopuksi päälle leväarkki.
Käännä kelmu päälle ja paina tiukaksi kädellä. Laita päälle paino ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Jos leikkaat kakun pieniksi suupaloiksi, nosta päällimmäinen leväarkki pois. Saat leikattua kakun helpommin.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kokonaisena tai leikkaa 4 x 4 senttimetrin paloiksi ja koristele joka toinen pala mädillä ja joka toinen lohiruusukkeella. Lopuksi tilliä ja/tai ruohosipulia.
Laita erikseen tarjolle marinoitua inkivääriä ja soijakastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


