Sipuliohukaiset ja graavilohi
Suolaiset ohukaiset maistuvat pääruokana tai välipalana.
Sipuliohukaiset sopivat loppukesän ”blineiksi” graavi- tai savukalan kanssa nautittaviksi. Kuva: Sanne KatainenSipuliohukaiset ja graavilohi
noin 10 kpl (blinin kokoista)
Ainekset
- 3—4 (noin 300 g) sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Paistamiseen
- voita tai/ja öljyä
Päälle
- noin 200 g graavilohta
- 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
- tilliä
Valmistusohje
Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla öljy ja hauduta sipulisilppu rennoksi. Anna jäähtyä.
Riko munat kulhoon. Lisää mukaan sipulisilppu, maito, jauhot ja mausteet. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
Kuumenna esimerkiksi blini- tai ohukaispannulla rasvat. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista pannulla taikinasta molemmin puolin ruskeita ja rapeapintaisia ohukaisia.
Nauti ohukaiset kuumina graavikalan, ranskankerman ja tillin kera alku- tai iltapalana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

