Oliiviratatouille
Ratatouille on uunissa haudutettu kasvislisäke. Se maistuu pääsiäisenä lammasruokien kanssa. Se on myös oivallinen vaihtoehto aterian kasvisruuaksi. Ratatouille valmistetaan värikkäistä kasviksista, joista tomaatti on muhennoksen tyypillisin. Muita kasviksia ja yrttejä voi vaihdella mielensä mukaan.
Ratatouille eli ranskalainen kasvishöystö maistuu sekä lisäkkeenä että kasvisruokana. Kuva: Jaana KankaanpääOliiviratatouille
8 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 (400 g) munakoiso
- 1 (400 g) kesäkurpitsa
- 3 (400 g) punaista paprikaa
- 1 (150 g) keltainen paprika
- 1 rkl voita
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 laakerinlehteä
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa tai timjamia
- 1 dl mustia, kivettömiä kalamata-oliiveja
- 1 rkl pieniä kapriksia
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhtele ja viipaloi tai kuutioi muut kasvikset. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä kasvikset vuokaan. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola ja sokeri. Laita laakerinlehdet vuokaan. Anna hautua 200 asteessa reilu tunti, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta pippurilla ja hienonnetulla yrtillä. Lisää lopuksi oliivit ja kaprikset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
