Lyttyperunat
Lyttyperunat on mainiota tähderuokaa, mutta voi niitä tehdä ihan varta vastenkin. Keitettyjä perunoita ei tarvitse edes kuoria, litistää vain lyttyyn. Ne jalostuvat herkuksi uunissa, kun päälle ripottelee savujuustokuorrutuksen.
Lyttyperunat maistuvat jopa sellaisenaan, mutta sopivat hyvin myös lisukkeeksi. Kuva: Rami MarjamäkiLyttyperunat
6 annosta
Ainekset
- 6 keskikokoista tai isoa kypsää perunaa
- 2–3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- suolaa
- noin 150 g savujuustoa, esimerkiksi Savu-Hilmaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Laita kypsät perunat leivinpaperille uunipellille. Litistä perunat käsin tai lihanuijalla lyttyyn. Valuta pinnalle rypsi- tai oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Raasta juusto ja sekoita raasteeseen rikottu kananmuna. Levitä juusto-kananmunaseos perunoille ja kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut kauniin väriseksi.
Tarjoa paistetun tai grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa tai vaikkapa kasvispihvien seurana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
